Stevia

on kasulik:

Esita tellimus siit:)

* kuna see ei tõsta veresuhkru taset (tegelikult lausa langetab seda), siis on see sobilik toiduaine diabeetikutele
* stevia ei lõhu hambaid
* see on 100% looduslik
* normaliseerib vererõhku (regulaarsel kasutamisel võib stevia vererõhu normis hoida isegi ilma lisaravimeid kasutamata)
* stevial on põletiku- ja allergiavastane toime
* kuna stevia sisaldab immuunsüsteemi tugevdavaid vitamiine ja mineraale, siis soovitatakse seda kasutada gripi ja külmetuse ennetamiseks
* tänu vitamiinidele aitab stevia ennetada aknet ja vistrike teket (kasulik ka välispidisel kasutamisel), aitab kaasa haavade paranemisele
* suhkruleht mõjub hästi südamele ja veresoonkonnale
* see vähendab gaaside teket, normaliseerib kõrvetisi ja aitab maoülihappesuse korralTeretulemast Meeskonda.

Kuigi pakendil on 1:1 , siis minu soovitus kasutada 1tl tavasuhkur võrdub 0,75tl Stevia. 

Kaalust alla!

Stevia on kasulik abivahend kõigile, kes soovivad kaalu langetada, kuna
* see on täiesti kalorivaba, nii saab nautida ka dieedi ajal magusaid toite vältides samas suhkrus sisalduvaid kaloreid
* kuna stevia kasutamisel ei kõigu veresuhkru tase, siis jäävad ära magusa söömisega seotud äkilised näljahood
* stevia on ka süsivesikute vaba ja selle glükeemiline indeks ehk GI on 0.

Steviast lähemalt
Indiaanlased on ajalooliselt juba sajandeid magusat suhkrulehte ehk steviat kasutanud oma taimetee ehk mate magustamiseks. Tänaseks kasutatakse steviat paljudes riikides üle maailma, kuid kõige enam Aasias (eriti Jaapanis).
Pärast aastatepikkuseid uuringuid tunnistas Euroopa Toiduohutusamet stevia täiesti ohutuks!

Erythritolist
Algselt tootis Terre Exotique puhast stevia ekstrakti. See toode otsustati ümber teha, kuna suhkrust 300 korda magusamat ainet oli koduköökides väga raske doseerida. Seetõttu otsiti steviale lisamiseks teist looduslikku magusainet, mis oleks sarnaste omadustega, aga vähendaks magusust. Nii sündiski see steviaga magusaine, kus enamus magusust tuleb võimsast steviast, aga koduköögis kasutamiseks sobilik kontsistents erythritolist.

Erythritol on samuti looduslik ja tegelikult sarnanevad selle omadused stevia omadega. Steviaga sama kuulus ei ole ta setõttu, et erythritol on suhkrust üksjagu vähem magus ja seega peaks ainult seda kasutades magusa tulemuse saavutamiseks seda liiga palju panema. Samuti on tegu väga kalli hinnaga ainega. Nagu stevialgi, on selles
*0 kalorit,
*see sisaldab palju antioksüdante,
*see ei tõsta veresuhkru taset ja
*lisaks on see kõige lihtsamini seeditav suhkur.
Looduslikult esineb erythritoli pirnides, viinamarjades, arbuusis, veinis, sakes jne. On ka leitud, et seda sisaldavad ka inimorganismi koed ja vedelikud.

12308658_10153725439809166_5384545197950774971_n